Monday, April 11, 2011

Dačić: Nijedna vlada ne može bez koalicije SPS-PUPS-JS

VRNjAČKA BANjA - Politička realnost je da nijedna nova vlada, ko god da je formira posle narednih izbora, ne može bez koalicije SPS-PUPS-Jedinstvena Srbija, izjavio je u subotu uveče u Vrnjačkoj Banji predsednik SPS-a i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

"Ko može da napravi koaliciju, Toma Nikolić sa Borisom Tadićem? Čemu onda miting (opozicije) 16. aprila? Analizirajte i videćete da naredna vlada ne može da se formira bez nas", rekao je Ivica Dačić.

Na pitanje da li je za SPS prihvatljiva postizborna koalicija sa bilo kojom od opcija, Dačić je odgovorio da je ova stranka, posle prošlih izbora, za partnera izabrala Demokratsku stranku.

"Mi smo u koaliciji s Demokratskom strankom i bilo bi nekorektno da namigujemo nekom drugom. Ali to ne zavisi samo od nas, već od želje naroda, od toga kome će dati najviše glasova", rekao je Dačić.

On je ponovio da smatra da bi najbolje vreme za izbore bilo posle proglašenja kandidature Srbije za članstvo u Evropskoj uniji.

"Što se mene tiče, izbori mogu da budu i sutra. Ali, svi koji kažu da se zalažu za Srbiju u Evropskoj uniji, moraju da razmisle koji je trenutak za Srbiju najpogodniji", rekao je Dačić.

On je u svojstvu ministra unutrašnjih poslova u subotu uveče u Vrnjačkoj Banji zatvorio međunarodni seminar "Zdravstvena zaštita radnika policije i profesionalna oboljenja policajaca", čiji je organizator Nezavisni sindikat policije.

No comments:

Post a Comment