Tuesday, April 12, 2011

Kamen bačen iz revolta

NOVOSAĐANKA Malina M. (29), koja je u petak popodne, kesom sa kamenčićima pogodila i lakše povredila Aleksandra Odžića (43), predsednika Vojvođanske partije, saslušana je u Prekršajnom sudu.

Ona se tereti da je u petak oko 16 časova u centru grada, tokom potpisivanja peticije za decentralizaciju, kod promotivnog pulta političke organizacije Ujedinjeni regioni Srbije, bacila kesu sa kamenčićima, i u glavu pogodila Aleksandra Odžića i lakše ga povredila. Novosađanku je policija privela u policijsku stanicu, a zatim je odvedena i na saslušanje kod dežurnog sudije Prekršajnog suda. Protiv Maline, policija je podnela prekršajnu prijavu koja je tereti za remećenje javnog reda i mira nasilničkim ponašanjem.

Na saslušanju, Malina je sudiji za prekršaje opisala šta se dogodilo u petak popodne. Ispričala je, saznajemo, da kesom sa kamenčićima, nije želela konkretno da udari Aleksandra Odžića. Po njenoj priči, nije čak ni znala o kojoj stranci je reč.

Novosađanka je u ruci držala kesicu sa kamenčićima, a onda je u jednom trenutku, revoltirana i ljuta bacila prema grupi. Devojku je naljutila činjenica da već dugo bezuspešno traži posao. Po onome što je rekla na licu mesta, odmah nakon incidenta, prevarena je, jer joj je obećavan posao u akciji „Prva šansa“.

U Prekršajnom sudu saznajemo da će biti zakazana rasprava, biće pozvan i Odžić da predoči svoju izjavu, a saslušaće se još četiri svedoka. Tek kada budu svi saslušani, sud će doneti odluku o kazni.

Dinkić je posle incidenta izjavio da mu je žao što se to dogodilo i što još ima ljudi koji na takav način iskazuju drugačije mišljenje. Odžić je kazao „da ne može da veruje da se to dogodilo u njegovom Novom Sadu“.

No comments:

Post a Comment