Monday, April 11, 2011

Niš: Ubica se brani ćutanjem

09. april 2011. 20:51 | Komentara: 1

Zoranu Milosavljeviću, osumnjičenom za dvostruko ubistvo, pritvor do 30 dana. Na saslušanju pred istražnim sudijom nije želeo da govori

POSLE krvavog pira u porodičnoj kući u Ulici cara Konstantina 28 u niškom prigradskom naselju Branko Bjegović, osumnjičeni Zoran Milosavljević (32) je odlučio da se brani - ćutanjem. Na saslušanju pred istražnim sudijom Višeg suda u Nišu nije želeo da govori o nezapamćenom zločinu.

Protiv njega je doneto rešenje o sprovođenju istrage zbog krivičnog dela teškog ubistva i određen mu je pritvor od 30 dana. Milosavljević se tereti da je prošle srede po podne ubio bivšu suprugu Svetlanu Vojinović (28) i njenu majku Jagodu (61).

Ova niška porodična tragedija odigrala se kao u horor filmu. Posle desetogodišnjeg bračnog života, Svetlana je ostavila Zorana pre mesec dana. Dogovorili su se da mlađa ćerka živi s njom, a starija s njim. Međutim, Zoran nije mogao da se pomiri s tim, pa je tražio starateljstvo nad obe ćerke.

TUŽBA
U OŽALOŠĆENOJ porodici Vojinović smatraju da se Milosavljević odlučio na zločin kada je načuo je Svetlana napisala tužbu protiv njega zbog stalnog uznemiravanja, zatraživši starateljstvo nad obe ćerke.

Drugovima je pričao i da će pobiti sve Vojinovićeve ako mu se Svetlana ne vrati. Minule srede bivša supruga je sa svojom majkom otišla na Zoranov poziv, u njegovu kuću. Da Svetlana preuzme garderobu, koja je tu ostala, a Milosavljević ih je dočekao sekirom i nožem i masakrirao.

Mnogi u Nišu, zapanjeni ovim svirepim dvostrukim ubistvom, otvoreno se pitaju da li je zločin mogao da se spreči? Tim pre što je osumnjičeni Zoran Milosavljević najavljivao da će „pravdu“ da preuzme u svoje ruke.

- Poslednjih sedmica bivši zet nas je uznemervao telefonom, o čemu sam obavestio policiju - priča Vladimir Vojinović, otac i suprug ubijene Svetlane i Jagode. - Kćerka mi je govorila da ima preku narav i da zato ne može da živi s njim. Međutim, nismo mogli ni da pomislimo da je spreman da načini ovaj stravičan zločin.

U niškoj policiji su novinarima predočili da porodica Vojinović nije podnosila pismene prijave protiv Zorana Milosavljevića. Ali, nisu mogli, bez precizne provere, da kažu da li je Vladimir telefonom prijavljivao bivšeg zeta.


No comments:

Post a Comment