Monday, April 11, 2011

Dinkić očekuje podršku stranaka

V. N. | 09. april 2011. 20:44 | Komentara: 5

Peticiju URS za decentralizaciju Srbije do sada je podržalo 85.000 građana, a očekujem da je do kraja vikenda potpiše 100.000 ljudi, izjavio lider ove političke grupacije

 Mlađan DinkićMlađan Dinkić

Peticiju URS za decentralizaciju Srbije do sada je podržalo 85.000 građana, a očekujem da je do kraja vikenda potpiše 100.000 ljudi, izjavio je u subotu lider te političke grupacije Mlađan Dinkić.

On je najavio da će narednih nedelja razgovarati sa svim parlamentarnim strankama kako bi i one podržale predloge za vraćanje imovine lokalnim samoupravama, više novca za njih i direktan izbor gradonačelnika i predsednika opština.

- Verujem da ću dobiti apsolutnu podršku za izglasavanje ovih zakona u Skupštini, jer svi ovi predlozi poboljšavaju stanje u opštinama i gradovima - optimista je Dinkić, koji je u subotu bio sa kolegama iz URS prilikom prikupljanja potpisa za tu peticiju u Beogradu.

NIJE KAMPANjA
Dinkić je odbacio optužbe da je peticija URS deo predizborne kampanje. Naša namera je da se ti zakoni usvoje do leta, a do tada izbora sigurno neće biti, objasnio je lider URS.

Najavio je da će URS te predloge zakona dostaviti parlamentu Srbije početkom juna, a odborničke grupe te opcije širom države predložiti da lokalni parlamenti takođe razmatraju te predloge. U četvrtak će se to desiti u Kragujevcu, dodao je lider URS.

Dinkić je objasnio da URS predlaže da Beogradu ostane duplo više novca dobijenog od poreza na plate koje su zaradili Beograđani, ali da više ne dobija transfer iz republičkog budžeta, već da taj novac uputi siromašnim gradovima i opštinama.

No comments:

Post a Comment